Oldalak

2010. március 26., péntek

HACKEPETER EGYTÁLÉTELE


Régi kedvenc, az egyik GU szakácskönyvemböl származik.

Hozzávalók:

10 dkg húsos szalonna, 2 hagyma,2 gerezd fokhagyma, 50 deka zöldbab, 2 ek. olaj, 40 deka darálthús, 1/2 liter zöldség alaplé, 2 piros színü paprika, 25 deka paradicsom, petrezselyem, pirospaprika por, 1 csipet száritott zsálya, só

A szalonnát kockára vágjuk, a hagymát úgyszintén, a fokhagymát szétnyomjuk. A zöldbabot kb. 4 centis darabokra tördeljük.
Az olajat egy edényben felhevítjük, beletesszük a szalonnát, kisütjük, majd rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk,utána megszórjuk a pirospaprikával,hozzáadjuk a darálthúst és a fokhagymát és együtt megpiritjuk.
Ezután jön hozzá a zöldbab és a zöldség alaplé, 30 percig lefedve kis tüzön fözzük együtt.
Közben a paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomot leforrázzuk és utána lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk, hozzátesszük mindezt a babhoz és még 20 percig fözzük.
Füszerezzük és a tálalás elött megszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése