Oldalak

2009. január 23., péntek

PADLIZSÁN TATÁR




PADLIZSÁN TATÁR


40 dkg padlizsán, 1 ek. kapribogyó (én kihagytam), 10 db zöld olivabogyó, 1 fokhagymagerezd, 10 db bazsalikomlevél, 6 ek. balzsamecet, 2-3 ek. olivaolaj, 1 ek. méz, só, bors, fehérkenyér.


A sütöt 220°C-ra felfüteni. A padlizsánokat megmosni, ( nem meghámozni!!!)félbevágni, a magját egy kanállal kivájni. A fokhagymát szétnyomni. Az olivát apróra vágni, mint a bazsalikom leveleket is, meg a kapribogyókat is. A padlizsánt nagyobb darabokra vágni , a kaprival, fokhagymával, olivabogyókkal, a bazsalikomlevelek felével, ecettel olajjal, mézzel összekeverni. Sóval, borssal ízesiteni. Az egészet egy tüzálló tálba tenni, letakarni alufóliával és a sütöben 1 órát sütni.

Utána kivenni, lehüteni, majd késsel apróra vagdosni. A maradék bazsalikomlevelekkel megszórni, esetleg sóval, mézzel utánaízesíteni, a fehérkenyér szeletekre kenve tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése