Oldalak

2009. január 21., szerda

CSÁSZÁRMORZSA


CSÁSZÁRMORZSA


3 dkg mazsola, 2 ek rum, 4 tojássárgája, 3 dkg cukor, 1 csipet só, 1 csom. vaniliacukor, 3/8 liter tej, 13 dkg liszt, 4 tojásfehérje, 4 dkg vaj, kis vaj a sütéshez, porcukor.


A mazsolát a rumban pár órát áztatjuk, a tojássárgáját, cukrot, sót, vaniliacukrot fehér szinüre keverjük, Felváltva a tejet és a lisztet hozzádjuk, majd a lecsöpögtetett mazsolát is beleszórjuk. A fehérjét keményre verve belekeverjük.. A vaj negyedét a serpenyöbe tesszük és ha felolvadt, a tészta negyedét beleöntjük, mindkét oldalát megsütjük. 2 villával nagyobb darabokra szaggatjuk, majd melegen tartjuk. A többi 3 adagot is igy kisütjük. Ha mind a 4 adag készen van, a kis vajat felolvasztjuk és a darabokat mégegyszer átsütjük a serpenyöben. Porcukorral meghintve tálaljuk.

1 megjegyzés: