Oldalak

2009. január 20., kedd

BALZSAMECETES ZÖLD LENCSE


BALZSAMECETES ZÖLD LENCSE

1 személyre
15 deka zöld lencse, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 1 babérlevél, 1-2 ek. sürített paradicsom, olivaolaj, 3 deci zöldségleves, kb. 1 deci tejföl, balzsamecet, só, bors

A hagymát kockára vágtam, a répát szintén és egy kevés olajon a fokhagymával és a babérlevéllel kicsit dinszteltem.Hozzáadtam a lencsét / ezt a fajta lencsét nem kell áztatni/ és a sürített paradicsomot, összekevertem és felöntöttem a levessel. Füszereztem és lefedve, közepes lángon kb. 40 percig föztem.
Amikor megpuhult, belekevertem a tejfölt és balzsamecettel ízesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése