Oldalak

2008. november 25., kedd

SÓS,FÜSZERES KARÁCSONYI KEKSZEK


SÓS,FÜSZERES KARÁCSONYI KEKSZEK

4 személyre:

15 dkg liszt, 7 dkg vaj, 5 dkg darált mandula, 1 tojás, 1/2 tk só, 1 tk mézeskalács füszer, 1 fokhagymagerezd, 1 dkg friss gyömbér, 1 kis hagyma, 10 dkg krémsajt, 1/2 csomó petrezselyem, 3 szelet bacon.

A tésztához a tojást szétválasztjuk, a lisztet a vajjal, a sárgájával, a mandulával, sóval, mézeskalácsfüszerrel és a vizzel összegyúrjuk, a hagymát, fokhagymát, gyömbért nagyon apróra daráljuk, szintén hozzágyúrjuk, majd a nyers tésztát 15 percre a hütöbe tesszük. Utána 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, kerek kekszeket szaggatunk belöle. Egy sütöpapirral kibélelt tepsire tesszük, bekenjük a tetejét a fehérjével és még 15 percig hidegre tesszük!
180 fokos sütöben, kb. 15 percig, világosbarnára sütjük. Ezalatt a krémsajtot összekeverjük a petrezselyemmel, a bacont kisütjük és 1 cm-es csikokra vágjuk. A kekszet hülni hagyjuk, majd utána mindegyikre egy-egy pottyantás krémsajtot es egy-egy kis bacont teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése