Oldalak

2008. október 1., szerda

ROPOGÓS CSÁSZÁRHÚS






ROPOGÓS CSÁSZÁRHÚS

1 kiló császárhús, só, 3 ek. ecet, 1 piros chilipaprika, 3 gerezd fokhagyma, 6 ek. szójaszósz, 3 tk. szezámolaj, 2-3 ek. méz

A hús vastag börét egy éles késsel kb. 1 centis csíkokra bevagdosni. A sütöt 180 fokra felfüteni.

Egy lábosban kb. 4 centi magasan vizet forralni amit elötte sóval és az ecettel füszereztünk. A húst a börével lefelé a forrásban lévö vízbe tenni és 10 percig fözni.
Közben a chilit kimagozni, a fokhagymával együtt apróra vágni, a szójaszósszal, a szezámolajjal és a mézzel összekeverni. A húst szárazra törölni és egy ecsettel a mézes keveréket rákenni, a résekbe is.
Egy tepsin a sütöben, kb. 1 és 1/4 óráig sütni. Esetleg 45 perc után letakarni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése