Oldalak

2008. július 2., szerda

ÖRDÖGSPAGETTI/ TEUFELSNUDELN



"Ördögspagetti"
2 személyre
20 deka spagetti, 1 hagyma, 1 piros chilipaprika, 1 fokhagymagerezd, 3 nagyobb paradicsom, 5 deka kockára vágott bacon, olivaolaj, 2 ek. paradicsompüré, 1 deci zöldségleves, 5 deka fekete olivabogyó, petrezselyem, só, bors .

A spagettit feltesszük föni.A bacont egy serpenyöben ropogósra sütjük. Kiszedjük. Ebben a serpenyöben az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát picit megpiritjuk, majd belenyomjuk a paradicsompürét és felöntjük a levessel.
Beletesszük a kis kockákra vágott paradicsomot, sózzuk és 5 percig fözzük. Borssal, sóval és cukorral ízesítjük. A spagettiröl leöntjük a vizet, de 1 decit a fözövízböl paradicsomszószba öntünk, beletesszük a spagettit és az olivabogyókat.
Átforgatjuk és megszórjuk petrzselyemmel. A bacon kockákkal tálaljuk.
alchri: mini paradicsommal készítettem és mivel nem volt itthon friss chili paprika, örölttel föztem, de csak egy csipettel, így pont kellemes csípös lett.

Teufelsnudeln

Für 2 Portionen

200 g Spagetti, 1 Zwiebel, 1 rote Chilischote, 1 Knoblauchzehe, 3 Tomaten, 50 g durchwachsene Speckstreifen,, Olivenöl, 2 EL Tomatenmark, 100 ml Gemüsebrühe, 50 g schwarze Oliven, 4 EL gehackter Petersilie, Salz, Pfeffer, Zucker
Spagetti in kochendem Salzwasser kochen. Zwiebel, Chili und Knoblauch fein hacken. Tomaten putzen und in grobe Würfel schneiden. Speck in 2 EL heißem Öl kross ausbraten und herausnehmen. Zwiebeln, Chili und Knoblauch im Bratfett anbraten.
Tomatenmark zugeben und kurz mitbraten. Tomaten und Gemüsebrühe zugeben, salzen und offen 5 Min. köcheln lassen. Sauce mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken. Nudeln abgießen und 100 ml Kochwasser auffangen, beides mit Oliven und Petersilie unter die Sauce mischen. Mit dem Speck bestreut servieren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése