Oldalak

2008. június 11., szerda

Hackepeter zöldbabegytálja


HACKEPETER ZÖLDBABEGYTÁLJA

10 dkg húsos szalonna, 2 hagyma,2 fokhagyma, 50 deka zöldbab, 2 ek. olaj, 40 deka darálthús, 1/2 liter leves, 2 piros színü paprika, 25 deka paradicsom, petrezselyem, pirospaprika por, 1 csipet száritott zsálya, só
A szalonnát kockára vágjuk, a hagymát úgyszintén, a fokhagymát szétnyomjuk. A babot darabokra vágjuk.
Az olajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk a szalonnát, a hagymát és a fokhagymát. Üvegesre pároljuk. A darálthúst hozzáadni és megpiritani.
A babot beletesszük a hús mellé és felöntjük a levessel, 30 percig fözzük.
A paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk és cikkekre vágjuk és hozzátesszük mindezt a babhoz és még 20 percig fözzük.
Ízlés szerint füszerezzük és a tálalás elött megszórjuk petrezselyemmel.

2 megjegyzés:

  1. Nem kellene Hackepeterezni az egy sertéshúsból készült tatárbifstek nevű hidegétel neve.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen,ez a recept neve,nem tudom miért kellene megváltoztatnom. Forrás: GU Eintöpfe

    VálaszTörlés