Oldalak

2008. május 27., kedd

Zuppa inglese


Zuppa inglese


30 babapiskóta, 0,5 liter tej, 4 tojás, 1 vaniliáscukor, 3 ek. cukor, 15 deka keserücsoki, 3 ek. víz, 1 ek. rum, 2 deci teszín, rum


A tejet az 1 egész tojással és 3 tojássárgájával, a van. cukorral és a 3 ek. cukorral összekeverem és egy lábosban nagyon lassan felforralom utána hülés közben többször megkeverem.
A keserücsokit kis kockákra tördelem és melegvízbe állított edényben felolvaszto a 3 ek. vízzel és az 1 ek. rummal felolvasztom. Közben felverem a 2 deci tejszínt, amikor a csoki felolvadt, összekeverem a tejszínnel.


A babapiskótábol egy sort egy tüzálló tálba fektetek, ráöntöm a világos krémet. Erre a következö sor piskóta jön amit meglocsolok pár ek. rummal, majd beborítom a csokikrémmel. A hütöbe teszem, akár egy éjszakára is.
A tálalás elött keményre felverem egy csipet sóval a 3 tojásfehérjét, majd beleszórok 5 ek. cukrot, tovább verem. Ezzel a masszával beborítom az édességet, esetleg villával mintázom és a 250 fokos sütönek az alján 6 percig aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése