Oldalak

2008. május 29., csütörtök

Tabbouleh


TABBOULEH
kb. 4 személyre

10 dkg finom bulgur vagy couscous, 20 dkg paradicsom, 1 kis kígyóuborka, 10 deka feta, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor menta, a szószhoz: 2 citrom, só, bors, 1 csipet római kömény, 4 ek. olivaolaj


A bulgurt egy edényben másfél deci langyos vízzel leönteni és 30 percig állni hagyni.
A paradicsomot félbevágni és a húsát kockára vágni.Az uborkát meghámozni, félbevágni, a magját kikaparni. Kis kockákra vágni, a paradicsomhoz adni.
Az újhagymát karikákra vágni, mindent együtt egy nagy tálba önteni.
A petrezselymet és a mentát megmosni, majd durvára vágni. A bulgurral együtt a zöldséghez adni. A fetát kockára vágva belekeverni.
A citrmok levét kifacsarni, sóval, borssal, római köménnyel és olivaolajjal összekeverni. A salátára önteni, jól összekeverni, 15 percig állni hagyni.
Utána megkóstolni és esetleg még füszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése