Oldalak

2008. május 26., hétfő

Szerencsekeksz


Szerencsekeksz



2 tojásfehérje, 1 csipet só, 6 deka porcukor, 2,5 deka olvasztott vaj vagy margarin, 4 deka liszt.


A fehérjét habosra, de nem keményre verjük. Beleszórjuk a sót, a cukrot, majd a lisztet és a végén az olvasztott margarint. 10 percig pihentetjük.


A sütöt 180 fokra melegítjük.Egy tepsire sütöpapírt teszünk, 3 karikát rajzolunk rá egy 8 cm-es átméröjü pohár segítségével. Ezekbe a karikákba 1 és fél teáskanálnyi masszát kenünk, szép kerek formát. A sütöben kb. 5 percig sütjük, amikor a széle barnulni kezd, kivesszük és azonnal egy lapos, széles pengéjü késsel óvatosan leszedjük a papírról öket. Rögtön beletesszük a cetlit és összehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk.


Ez azért megy könnyen, mert még lágy a tészta. A domború részét egy pohár szélén kicsit benyomjuk, hogy a tipikus szerencsekeksz formát kapja meg.Tortarácson hagyjuk kihülni, de úgy, hogy beszorítjuk két rács közé, mert kihülés közben szétnyílik. Pár napig száradni hagyjuk.Maximum 3 darabot szabad egyszerre megsütni, hogy még melegen meglehessen tölteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése